24 Kasım 2010 Çarşamba

Lokum Kek

Aslında ismi "sosa batan kek" diye geçiyor annemin tarif defterinde ama ben bu ismi daha çok yakışırdım. Resimleri görünce siz de hak verirsiniz sanırım. Abimin söz günü ikram etmek içn yaptğım kekler. İşte aşama aşama resimleri. Tarifini unuttum şu an. İsteyen olursa eklerim tabi.
Fotolar daha şık olabilirdi ama o anda savaş alanına dönen mufağı annem gelmeden temizlemeye çalıştığım için aceleyle çekilmiştir.

Önce sade keki pişirip istediğimiz büyüklükte dikdörtgen olarak dilimliyoruz.
Sonra dilimlerin her yanını çikoltalı sosa batıryoruz (sos sıcak olmalı ki içine çeksin)

Daha sonra geniş br tabağa yaydığımız hindistan cevizine batırıyoruz.


Ortadan kestiğimizde böyle görünüyor. Tadından da yemiyor:)Afiyet olsunn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder